★ Gedoe over schermtijd voorkomen? Download nu mijn gratis e-book DE 5 VALKUILEN VAN SCHERMSTRIJD IN JE GEZIN ★

De vijf leukste kinderpodcasts voor onderweg naar camping of costa

door | 6 jul 2023 | Mediaopvoeding

Nog even en heel Nederland zit weer massaal op de camping of aan de costa. Ben je nog op zoek naar leuk en verantwoord tijdverdrijf voor onderweg? Dit zijn de vijf tofste podcasts voor kinderen van 6 tot 12 jaar én hun ouders:

Sara’s Mysteries – een true crime kinderpodcast voor de hele familie. Sara de Monchy ontrafelt samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten.

Filosoofje – Een kinderpodcast waarin kinderen in gesprek gaan met filosofen over allerlei thema’s. Kunnen robots op mensen lijken? Is de natuur perfect? En zouden aliens bestaan?

Jeugdjournaal de podcast – In deze podcast  beantwoorden de makers van het Jeugdjournaal vragen van kinderen. Hoe vind je een schat? Kun je rijk worden met schaken? En kunnen dino’s gekloond worden?

BRUL Dé Dierenpodcast – In de podcast van Dierenpark Amersfoort ontdek je alles over dieren, natuur en dit prachtige dierenpark.

Ezelsoren – Ezel Huug en zijn vriend Albert de sprinkhaan spreken elke dag af onder de oude appelboom. Albert zit dan vol met vragen: ‘Huug, waarom maken mensen ruzie? Wat is mooi? En hoe weet je dat eigenlijk?’ Een podcast van NPO Zappelin.

podcasts voor kinderen

Deze podcasts zijn te beluisteren via Spotify of je favoriete podcast app. Ook leuk voor een regenachtige zomerdag thuis!

Meer weten over kinderen, online media en mediaopvoeding?
Volg me op Instagram, LinkedIn of meld je hieronder aan voor mijn mailinglist. Als bonus ontvang je gratis mijn e-book 5 valkuilen van schermstrijd in je gezin.

Marloes Jonker

De Schermtijdcoach
Korte Houtstraat 22-zwart
2011 ZP Haarlem

marloes[at]marloesjonker.nl

KvK-nr:  50722069
BTW-nr: NL00208831B03

Op de hoogte blijven?

Meer weten over kinderen, schermtijd en mediaopvoeding? Meld je aan voor mijn mailinglist en ontvang het gratis e-book 5 valkuilen van schermstrijd in je gezin.