Van gedoe over schermtijd naar rust in je gezin

Met deze online training leer je de basics van mediaopvoeding. Ga actief aan de slag met de mediaopvoeding en voorkom gedoe rondom schermtijd, daar plukken jij én je kind(eren) nu en later de vruchten van!

Koop deze online training nu voor € 37,- (inclusief BTW)

Deze training is gericht op ouders met kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar.
Online Training Beschermtijd - Marloes

Herken je dit?

Erger je je regelmatig aan de hoeveelheid tijd die je kind(eren) achter een scherm doorbrengen?
Ben je bang dat de balans tussen schermtijd en andere activiteiten zoek is?
Maak je je zorgen dat je kind online iets ziet waar het nog te jong voor is?
Heb je regelmatig discussies met je kind(eren) over schermtijd of de invulling daarvan?
Vind je het lastig om je kind op een bewuste manier met online media te laten omgaan?
Weet je niet goed of en welke regels rondom schermtijd je moet hanteren?

Je bent niet de enige! Veel ouders worstelen met de hoeveelheid en invulling van de schermtijd én andere kwesties rondom het online mediagebruik van hun kinderen. Door het volgen van de online training (Be)schermtijd?! krijg je meer inzicht in een goede aanpak van de mediaopvoeding van je kind.

beschermtijd tablets smartphone

Over deze training

Wat?

De online training (Be)schermtijd?! gaat over schermtijd en mediaopvoeding. Hoeveel schermtijd is normaal/verstandig? Stel je grenzen aan het schermgebruik van je kind en zo ja, hoe doe je dat? Je leert wat de belangrijkste uitgangspunten van een actieve mediaopvoeding zijn en je krijgt allerlei tips, tricks en tools aangereikt om daar zelf mee aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze online training is mijn eerste training voor ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Hierna volgen een aantal online trainingen die dieper ingaan op specifieke onderwerpen als smartphone, gamen en social media. Het is aan te raden als eerste de training (Be)schermtijd?! te volgen, omdat je hierin leert wat de belangrijkste uitgangspunten voor de mediaopvoeding en schermgebruik in het algemeen zijn.

Kosten en tijd

Voor deze online training betaal je € 37,- (inclusief btw). Je krijgt dan direct toegang tot de online trainingsomgeving. De training duurt ongeveer een uur. Daarna kun je zelf actief aan de slag met de mediaopvoeding van je kind(eren).

Dit zeggen anderen

“Als moeder van kinderen van 7 en 10, word ik dagelijks geconfronteerd en uitgedaagd 😉 met ‘schermproblematiek’. Daarom voelde ik me meteen aangesproken door deze training. Ik vond het erg leerzaam, Marloes heeft me fijne inzichten en tips gegeven m.b.t. schermpjes en schermgedrag van kinderen. Ik kijk nu al uit naar de vervolg trainingen!”

Anita Bakos
zoon (10) en dochter (7)

“Marloes is een vakvrouw en dit zie je ook terug in haar training. De inhoud staat als een huis. Zeker een aanrader als je als ouder op zoek bent naar inzichten en tips voor je eigen veilige mediaopvoeding.”

Eva Wilde
zoon (7)

“Ik raad deze training aan elke ouder aan. Het is zo verhelderend om praktische tips, richtlijnen en duidelijkheid te krijgen rondom schermtijd en media. Marloes geeft hele prettige tools, waarmee je gelijk op een ontspannen manier met je kind(eren) aan de slag kan.”

Susan
dochter (13) en zoon (10)

Over mij

Als gecertificeerd mediacoach ondersteun ik ouders met kinderen van 6-12 jaar met de mediaopvoeding. Mijn missie is om kinderen krachtig te maken in hun online mediagebruik, een positieve omgang met media te stimuleren en te voorkomen dat gezinnen in een negatieve spiraal terecht komen door voortdurend ‘gedoe’ rondom schermtijd, gamen of social media.

Zelf heb ik een dochter van 11 jaar en een zoon van 9, die behoorlijk ‘hooked’ zijn aan hun tablets en Nintendo Switch. Ze Netflixen, kijken vlogs en spelen games zoals Roblox, Brawl Stars, Toca Boca en Minecraft. Ik geloof dat het heel belangrijk is om jonge kinderen op een goede manier te begeleiden bij hun eerste stappen in de digitale wereld en zo een stevige basis te leggen voor later. Daarom verdiep ik mij met veel enthousiasme in het onderwerp mediawijsheid. Niet alleen vanwege de mediaopvoeding van mijn eigen kinderen, maar ook om andere ouders te helpen met mediawijs opvoeden.

Samen met mijn gezin woon ik in Haarlem. In mijn vrije tijd geniet ik van lezen, yoga, hardlopen en podcasts luisteren (die laatste twee liefst in combinatie). Ik ben liever buiten dan binnen en liever offline dan online. Toch ben ik zeker niet vies van schermtijd. Ook vind ik het leuk om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen zoals AI en cryptocurrencies.

Online Training Beschermtijd - Marloes

Wil je meedoen aan de online training (Be)schermtijd?!

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar marloes@marloesjonker.nl

“Door het volgen van de online training Beschermtijd kunnen wij actief aan de slag met het mediawijs maken van onze 7-jarige zoon. Hij vraagt nu al om een mobiele telefoon en met hulp van Marloes zijn wij goed voorbereid op wat er gaat komen.”

Jacco
zoon (7) 

“Wat een duidelijke, inzichtelijke en praktische training! Ik ga het zeker aanraden aan andere ouders!”

Nagwa
3 kinderen (5, 7 en 11) 

“Aanrader!! De meeste ouders krijgen te maken met kinderen die dagelijks graag (veel) tijd willen doorbrengen op een scherm (telefoon, tablet, spelcomputer etc.) en de strijd die daarmee samengaat. Deze training geeft je niet alleen een overzicht met richtlijnen over schermtijd, maar vooral veel praktische tips en handvatten hoe om te gaan met deze uitdaging waar we als hedendaagse ouders mee te maken hebben!”

Iris
zoon (10) en dochter (8)

Marloes Jonker

marloes[at]marloesjonker.nl

Korte Houtstraat 22-zwart
2011 ZP Haarlem

KvK-nr:  50722069
BTW-nr: NL00208831B03

Op de hoogte blijven?

Meer weten over mediawijs opvoeden? Meld je aan voor mijn mailinglist en ontvang het gratis e-book Mediawijs Opvoeden.